clown

“Het mooie van de bezoeken van de Dichterbij-Clowns vond ik de verschillende manieren van communicatie, zowel verbaal als non verbaal. Dit maakte elke keer een mooi samenspel mogelijk, wat kon variëren van een dolle boel tot een sfeervol intiem samenzijn.”

-Activiteitenbegeleidster in een verzorgingstehuis-

De Dichterbij-Clown is er voor jong en oud. Voor iedereen die afleiding verdient, en bij wie een warm en vrolijk contact een bijzonder moment kan opleveren.
Dit kunnen bijvoorbeeld ziekenhuispatiënten zijn, een langdurige zieke thuis, mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, mensen die een dagverblijf bezoeken of ouderen in een huis dat (psycho)geriatrische zorg biedt.
Voor elk van die groepen kan een specifieke aanpak nodig zijn voor een prettig moment van contact. Een gesloten afdeling vraagt een andere aanpak dan spel op straat. Soms zijn woorden volstrekt overbodig, soms kan een gericht woord wonderen doen. Het eerste gaat op bij mensen met een beperking, het tweede zal vaker aan de orde zijn bij zieken en stervenden. De gerichte aandacht van de clown probeert steeds op de juiste afstand te zijn om de ander zich gehoord en gezien te laten voelen.

Enkele van de plaatsen waar Dichterbij-Clowns speelden:

Philadelphia o.a. Oldebroek en Vierhouten, Het Zand Zwolle/Heino/Wijhe/Nieuwleusen, Medisch Kinderdagverblijf ZigZag (Hoorn, Amsterdam, Kerkrade), De Kameel Zwolle, Karenhuis Alkmaar, AZC Amersfoort, Hartenfestival Assen, SEIN Zwolle, De Voord Elburg, Talma Emmeloord, IJsselheem Zwolle en Kampen, Gastvrij Wijhe (op straat), Magnolia Zoetermeer, Kentalis Vries, Thebe Lucia Breda, Kanjerdag Apeldoorn... maarrr... laten deze voorbeelden u vooral niet weerhouden om ons uit te nodigen in een heel andere uithoek van Nederland!

Bezoek van Dichterbij-Clowns?!

Geef Dichterbij-Clowns cadeau

Verras een instelling met een bezoek van Dichterbij-Clowns

  Info over cadeau

Word ook donateur

Ook vrijwilligers maken kosten. Steun daarom Dichterbij-Clown met een (maandelijkse) gift/donatie.

Lees meer over donateur worden >

Ontvang onze nieuwsbrief