clown
“De Dichterbij-Clowns gaan in respectvol contact met hun gezonde, zieke, dementerende of gehandicapte medemens. Zodat deze zich veilig voelt, maar ook volledig gezien.”
-Madeleine, clownsdocent bij InSpel
 
De Dichterbij-Clowns zijn geschoolde en gecertificeerde clowns, gespecialiseerd in het in verbinding gaan met de ander.
Een Dichterbij-Clown heeft de Basisclownopleiding gevolgd bij Madeleine de Vletter van opleidingscentrum InSpel en één of meerdere gespecialiseerde vervolgopleidingen. Aan het einde van deze opleidingen wordt beoordeeld of de contact- en clownsvaardigheden goed ontwikkeld zijn gedurende de scholing. Als dit zo is, dan ontvangt de clown een certificaat speciaal voor Dichterbij-Clown. Dit certificaat is 1 jaar lang geldig.
Ieder jaar verzorgt het opleidingscentrum een evaluatie voor de Dichterbij-Clowns. Daar wisselen ze onderling ervaringen uit en krijgen ze bijscholing en adviezen. Ze laten zien hoe ze zich hebben ontwikkeld op het gebied van creativiteit, contactuele vaardigheden en clownerie. Verder worden eventueel gelopen stages nabesproken. Wanneer de ontwikkelingen positief zijn, krijgt de clown een certificaat voor weer 1 jaar.
 

Bezoek van Dichterbij-Clowns?!

Geef Dichterbij-Clowns cadeau

Verras een instelling met een bezoek van Dichterbij-Clowns

  Info over cadeau

Word ook donateur

Ook vrijwilligers maken kosten. Steun daarom Dichterbij-Clown met een (maandelijkse) gift/donatie.

Lees meer over donateur worden >

Ontvang onze nieuwsbrief