clown

Dichterbij-Clowns!

 

 

 

Clown Fris vindt in zijn enthousiasme de wereld om zich heen telkens opnieuw uit. Hij ziet details en verbindt zich makkelijk met alles en iedereen. Zelfs de kleinste mogelijkheid tot contact ziet Fris als een groot cadeau dat hij dankbaar en voorzichtig uitpakt. Soms klein en rustig, dan weer uitbundig en impulsief: Dichterbij-Clown Fris is zowel dynamisch als zorgzaam. Wanneer Fris zijn gevoel laat samensmelten met zijn muziek, ontroert hij en deelt hij rijkelijk uit van zijn geluk.

Clown Kleur zit vol energie en speelsheid en houdt van lachen. Ze maakt voor jou de wereld mooier, soms met geluid, soms met ballonnen. Een feest wordt het bijna altijd: groot als het groot kan, klein als klein beter is. Bij Clown Kleur voel jij je fijn en veilig.

Dichterbij-Clown Tuimelaar ontmoet haar medemens graag van kwetsbaar hart tot kwetsbaar hart. Dan mag alles er zijn, verdriet, vreugde, angst, boosheid… Met de mens tegenover haar omarmt ze wat er is op dat moment. Het leidt tot mooi, subtiel of uitbundig spel, samen dansen of zingen, gek doen of juist samen stil zijn. Niets hoeft, alles mag, als er maar verbinding is. Daar worden beiden blij van!

Clown Tuimekaar heeft een groot hart dat (graag!) geraakt wordt als ze speelt met kinderen, verstandelijk beperkten of mensen met dementie.

Clown Kloek is een Dichterbij-Clown bij wie het ongewone gewoon wordt. U weet met uw ziel geen raad? U bent de weg kwijt? Kloek zoekt u, vindt u. In een ‘ogen-blik’ weet Kloek hoe de ander te bereiken. Zorgzaam helpt ze u op weg, speelt in op wat ze mét u voelt. En je dan samen niet meer alleen voelen, wat een geluk om zo dichtbij te zijn.

Dichterbij-Clown Jaaa! stapt vol enthousiasme overal op af! Ze kijkt, voelt, neemt waar en speelt dan heel graag in op de situatie. Het allermooiste is liefdevol contact met elkaar. Hier glundert clown Jaaa! ook zelf nog de hele dag van na.

Stiekem gaat het ook kriebelen bij haar als iemand geen zin heeft in contact. Dan ontstaan vaak de mooiste momenten door het grote geduld van Clown Jaaa!

Clown Jaaa is altijd trouw in contact, houdt van samen bewegen en is heel nieuwsgierig naar alles en iedereen. Die nieuwsgierigheid zet clown Jaaa! om in spel. Ze speelt heel graag bij (gehandicapte) kinderen en jongeren.

Clown Klats is een enthousiaste, beweeglijke clown die volop geniet van de verbinding met de kwetsbare medemens. Samen beleven zij mooie, kostbare momentjes waarin het spel soms uitbundig is, soms heel subtiel. Wat er gebeurt is altijd volledig afgestemd op wat de ander nodig heeft. Ze gaat graag in spel met verstandelijk beperkten en kinderen. Genieten doet ze ook van de momentjes vol aandacht in het contact met de dementerende medemens.

Clown Kornuit geniet zelf met volle teugen van het contact met de lieve kwetsbare medemensen om hem heen. De rode neus geeft hem het lef om die bijzondere, mooie, lieve, leuke en ontroerende contacten aan te gaan. In die verbinding ontstaat respect en vertrouwen, en meestal ook een hele hoop plezier. (foto volgt)

Ieder jaar zijn er clowns die hun basis- en/of vervolgopleiding met goed gevolg afsluiten. Wanneer zij besluiten zich aan te sluiten bij de Dichterbij-Clowns komt er van deze nieuwe clowns hier een beschrijving te staan.

Clown Klopt speelt vanuit geborgenheid en zorgvuldigheid met jong en oud.

Ze geniet van mooi klein spel en ook van uitbundige gekkigheid.

Nieuwsgierig naar wat er komen gaat, gaat zij voor warme echte verbinding. Dan begint het te stromen en voor heel even Klopt alles.

Dichterbij-Clown Teutebel is zichzelf af en toe even kwijt en put daar de energie uit om lekker aan het improviseren te slaan. Altijd in contact, met aandacht voor de eigenheid van de mens die tegenover haar staat/ligt/zit/danst. Daarom maakt het voor haar ook weinig verschil voor welke doelgroep ze mag spelen.

 

Dichterbij-Clown Dapper is vrolijk, integer, doortastend en warm en vindt het fijn om er even helemaal voor  jou te zijn. Ze ziet jou zonder beperkingen. Een moment van plezier en contact, recht vanuit het hart, dat is wat clown Dapper beoogt.

Ze speelt graag voor haar medemens, jong of oud. Wanneer zij is geweest kijkt zij met jou samen terug op een prachtig moment, met een glimlach in het hart.

Dichterbij-Clown Kweetnie is een liefdevolle en warme clown met een guitige en ondeugende kant. Wanneer ze daar een beetje humor aan toevoegt ontstaat bij de ander een moment van fijn genieten.

Zij speelt graag bij dementerenden en zieke kinderen.

Zoals haar naam al zegt heeft ze geen idee wat er allemaal gebeuren gaat, maar ze zal veilig, meevoelend en creatief afgestemd zijn op de ander.

Dichterbij-Clown Zwier gaat onvoorwaardelijk voor contact met de medemens. Dat kan leiden tot klein subtiel of juist groot uitbundig spel. Gekriebel, samen wiegen, dansen, een koprol of een klimpartij! Het is voor haar een uitdaging om in een kort moment als clown open te staan, te voelen en af te stemmen op de ander. Zij blijft nieuwgierig naar jou en het spel dat met plezier of ontroering kan ontstaan.  Een lach of een traan, een gil of een schreeuw, een dansje of een liedje, alles is goed....Zwier zwiert wel met je mee. 

Dichterbij-Clown Flans geniet heel erg als door echt contact en vrolijk clowsspel de eigenheid van de ander zichtbaar wordt en gaat stralen. Echtheid en trouw zijn sleutelwoorden voor Flans. In haar spel is ze vriendelijk, uitnodigend en zachtaardig. Een levendige mimiek zorgt voor jolige momenten in de waardevolle contacten die ze aangaat. Ze speelt graag voor kinderen en volwassenen met een beperking. Die beperking geldt overigens niet voor het onbeperkt genieten van deze dichterbij-clown.

Dichterbij-Clown Bloem is een rustige, creatieve clown die op liefdevolle wijze contact maakt met haar medemens. Op de trekzak speelt zij liedjes, samen kun je die zingen of neuriën. Het contact is respectvol, spontaan en het ontstaat vanuit het gevoel. Niet zijzelf maar de mens tegenover haar heeft de regie bij het spel. Zij speelt graag bij mensen met verstandelijke, psychiatrische of  meervoudige beperkingen. Bij  de dementerende die in zijn eigen wereld leeft, heeft zij veel geduld om het contact tot stand te brengen. Er ontstaan dan mooie momenten.

Website: www.clownbloem.nl

 

 

Dichterbij-Clown Stap wil graag op een speelse, daadkrachtige en zachtaardige manier contact maken met jong en oud. Bij de kinderen is zij graag ondeugend, bij ouderen warm, toegankelijk en subtiel." Het is voor haar zeer belangrijk om betrouwbaar en toegankelijk te zijn om samen stappen te zetten. In jouw tempo naar de bekende weg of een nieuw pad inslaan. Haar motto is: "Ik wil in jouw wereld stappen. Stapje voor stapje zorg ik ervoor dat wij ons thuis voelen bij elkaar."
Je kunt me volgen via twitter @ClownStap

Dichterbij-Clown Veer. Guitig? Schalks? Ondeugend? Jazeker! Ze schakelt soepel van baldadigheid naar subtiliteit of verstilling. Dat is haar kwaliteit. Graag zoekt zij de intimiteit. Dit kan zijn met een streeltje van de veer, of door de warme klanken van de bourdonlier.

Dichterbij-Clown Step schreef in zijn clowns-credo: “ik wil in liefde en respect elk mens tot zijn van God gegeven recht laten komen”. Hij houdt van spelen voor de doelgroep van verstandelijk beperkte mensen, maar speelt ook heel graag op markten en braderieën. Zijn dichterlijke aard vindt met of zonder woorden een manier om mensen echt te raken.

Het motto van Dichterbij-Clown Flots is 'de medemens in verwondering te ontmoeten via zijn clown, om zijn voorkomen en emoties op clowneske wijze bevestiging te geven, waardoor zijn ziel daar waarachtig plezier aan beleeft.'
Met de rode neus op wil Flots graag even meelopen met de mens in het moment dat hij die ontmoet op zijn weg door het leven.

Dichterbij-Clown Bolleke is een vriendelijke en zachte clown. Door haar uitstraling en fijngevoeligheid maakt ze snel contact. Ze speelt met dementerenden en verstandelijk beperkte mensen, maar ook met kinderen maakt ze graag contact op haar vrolijke en creatieve manier. Ze vindt het leuk om in haar contact wat te zingen en soms kleine muziekinstrumentjes te gebruiken.

Website: www.clownbolleke.nl

Dichterbij-Clown Tut speelt graag voor dementerenden en stervenden, kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking,  of voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Clown Tut bezit het vermogen om iedereen te zien alsof het de eerste keer is. Daardoor ontstaat een aandoenlijke verwondering die het dagelijkse gangetje op een fijngevoelige, ondeugende manier doorbreekt.
Haar clownscredo is: ‘Ieder mens die zich vrij voelt, is nooit bang voor verandering.’

Dichterbij-Clown Kwiet is het als clown vaak even echt 'kwiet': hij keert op een inventieve en clowneske manier terug naar het pure, het onderzoekende en de verwondering van jonge kinderen. Hij begrijpt en leeft mee met de zieke, dementerende en stervende, dit met een lach en een arm om op te steunen. Zijn muzikaliteit is een prachtige aanvulling op de subtiele manier waarop hij zijn contacten aangaat.

Bezoek van Dichterbij-Clowns?!

Geef Dichterbij-Clowns cadeau

Verras een instelling met een bezoek van Dichterbij-Clowns

  Info over cadeau

Word ook donateur

Ook vrijwilligers maken kosten. Steun daarom Dichterbij-Clown met een (maandelijkse) gift/donatie.

Lees meer over donateur worden >

Ontvang onze nieuwsbrief